Kirschner Petra vagyok, pszichológus.

Pszichológus diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mesterképzésén szereztem, Fejlődés Klinikai és Gyermekpszichológia specializáción. Viselkedéselemzői képzettségemre a Pécsi Tudományegyetemen tettem szert.
Jelenleg is tanulok, az örök önképzésben hiszek. Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület Integratív Terapeuta képzésében veszek részt, melynek keretein belül elsajátítom Katathym imaginatív pszichoterápia, Hipnoanalízis – ego state terápia, a Neurolingvisztikus pszichoterápia (NLP) módszereit, és egyéb
Hipnobehaviorális technikákat.

Úgy hiszem, hogy a lélek, hasonlóan a testünkhöz, folyamatos gondoskodást és vizsgálatot igényel. A psziché és a fizikai test egybefonódó folyamatokon keresztül ismerhető meg és értelmezhető igazán.

Rendszeresen veszek részt önismereti konzultációkon, valamint csoportterápiás foglalkozásokon is.
Tapasztalatot szereztem családállításban, pszichodrámában és önkénteskedtem hátrányos helyzetű gyermekekkel. Emellett okleveles grafológus végzettséggel rendelkezem, elkötelezett híve vagyok a jóga és a reiki gyakorlatának, illetve rendszeresen meditálok.

Számomra az emberi lélek, az emberi psziché a világ legérdekesebb jelensége. A saját gyógyulásunk és felszabadulásunk kizárólag a mi felelősségünk. A szakember támogatást nyújthat mederbe terelni folyamatainkat, biztonságos teret szolgáltathat az érzelmeink megélésének és tükröt adhat önmagunkról, ezáltal hozzájárulva az önreflexiónk fejlesztéséhez. 

Mindannyiunknak megvan az esélyünk arra, hogy elinduljunk egy boldogabb, azonosabb élet útján, és ráleljünk belső szabadságunkra.